vineri, 10 septembrie 2010

Tabara

Fara sa vreau sau fara sa stiu, a dat norocul peste mine si saptamana ce tocmai a trecut am petrecut-o la munte. Ca tot mi-era dor de o tabara si-un varf de munte, le-am avut pe amandoua si le-am savurat din plin. In plus, am avut parte si de-o intalnire neasteptata cu mos Martin , chiar doua pot spune - una in mediul lui natural, la cota 1400 si una in spatele hotelului, unde isi lua cina impreuna cu puiutul.

A fost o saptamana frumoasa, cu locuri noi si frumoase , cu amintiri si poze pentru o viata. Pot afirma sus si tare ca Romania este o tara frumoasa, cu micul amendament ca esti locuita :))

Pelesul este , din punctul meu de vedere , cel mai frumos castel din Romania. Arhitectura, grija pentru detalii si designul atat interior, cat si exterior reprezinta bunul gust al primului rege al Romaniei. Pelisorul insa, pare mai simplu si mai aproape de omul de rand, piesa care m-a impresionat cel mai mult din el fiind portretul reginei Maria alaturi de trei dintre cei sase copii ai ei.

Am vizitat si casa memoriala a lui George Enescu - simpla , construita in apropierea caii ferate si a raului, mi-a placut pentru ca imi amintea de pasiunea unui om mare. Pianul era prezent acolo, asteptand parca sa i se intoarca stapanul , sa-i mai atinga clapele macar o singura data.

Nu pot sa ierarhizez, dar un alt lucru frumos din trip-ul meu a fost vizitarea Canionului 7 Scari. Un loc construit de ape in stanci, unde accesul se face pe 7 scari cam alunecoase, cea mai lunga dintre ele masurand 35 m . Frica mea de inaltime si-a facut simtita prezenta :)) Insa imi place sa cred ca odata ce ajung la limite, le pot depasi.

O vara frumoasa, poate una dintre cele mai frumoase :)