vineri, 12 decembrie 2008

Americanisme

Oare de ce sunt atat de ciudati americanii ?

O curiozitatea de a mea este faptul ca ei considera un om capabil(legal vorbind) sa conduca o masina incepand cu varsta de 16 ani si sa bea alcool incepand cu varsta de 21 ani. Cum? Adica bautul presupune mai multe responsabilitati decat condusul masinii? Let's see...

Ce implica condusul unei masini? Pai, daca nu esti atent, poti face accidente . Poti lua vieti. Poti sa-ti iei chiar propria viata . Si moartea nu este cea mai mare pedeapsa daca e sa ne gandim la faptul ca-ti poti pierde un membru sau poti ramane paralizat.

Ce implica bautul? Poti spune/face lucruri pe care sa le regreti .Din nou, poti face accidente. Poti deveni violent. Sau poti sa te alegi cu o mahmureala serioasa a doua zi.

Poate de vina sunt eu, insa mie nu mi se par corecte lucrurile astea. Bautura e mai usor de procurat decat o masina . Adica esti supus tentatiei mai des , si ai si mijloace mai multe de a te abate de la "calea cea buna ".
La romani e simplu. La 18 ani devii adult , responsabil fiind de toate actiunile tale. E o cale de mijloc oarecum , desi un numar (18) , nu poate corespunde intotdeauna cu gradul de maturitate al unei persone.

Niciun comentariu: